Showing all 15 results

Vinets underbara värld
”Vinets värld är underbar” utropas redan i förordet till denna nya ”kompletta” bok om det mesta som har att göra med vin. ”Den är fylld av druvor som växer i […]
310,00 kr Lägg i varukorg
Mat och måltid på Öland
Maten, måltiderna och livets högtider har alltid varit viktiga. För drygt hundra år sedan användes ungefär hälften av all arbetstid åt att bereda och tillreda familjens matvaror. Förr var det […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Vi ses på Freden!
Den Gyldene Fredens historia, krögare och gäster under 600 år Den Gyldene Freden är krogarnas krog. Den mest klassiska. Nya restauranger med stjärnor uppmärksammas och blommar för en kort tid. […]
270,00 kr Lägg i varukorg
Svensk ostkultur
i recept och formspråk : ett arv att förvalta Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Ägget
Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Speciallitteratur – råvara” 2018! Motivering: ”Årets måltidslitteraturs eget Fabergéägg! Här får vi läsa om allt ifrån kinesiska äggkläckningsmaskiner till James Bonds förkärlek för […]
230,00 kr Lägg i varukorg
På resa i matlandet
I denna bok behandlas en bransch i stark tillväxt, den kulinariska turismen. Mat och dryck blir allt viktigare som reseanledningar, och svenska regioner satsar stort på att bli det nya […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Regional matkultur
Terroir i matlandet Sverige Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Matarv
Mat är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv, även om man inte så ofta tänker på detta. Samtidigt är det ett arv under ständig förändring. Matarvet skapas i den […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Gastronomisk kalender 2016 – Till bords med Tore Wretman
Om en hovtraktör och måltidens kultur Det här har ni aldrig läst förut! En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, som föddes för hundra år sedan, hovleverantör […]
150,00 kr Lägg i varukorg
O.S.A.
Gastronomisk kalender 2019 Att bjuda till kalas är en kär syssla för alla som intresserar sig för mat och måltid. Årets kalender ägnas bjudandets etik och estetik. Vad konstituerar ett […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Erika Lagerbielke
– Form för alla sinnen Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Måltidsutensilier” 2018! Motivering: ”Här får vi möta en av våra största och internationellt mest uppskattade formgivare. Den täta […]
270,00 kr Lägg i varukorg
Kok-konsten som vetenskap och konst
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur […]
335,00 kr Lägg i varukorg
Välkommen till bords
Uteätandets historia Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för […]
Läs mer