Showing 1–16 of 20 results

Ett vin blir till
Arbetet i vingården och i vinkällaren Vin är mer än en dryck. Det är ett banalt konstaterande – men ändå värt att upprepas. Vinet är en oändligt mångfasetterad värld, lätt […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Gudaspis för hjärtat
Olivolja, vitlök, vin och choklad Olivoljan är en naturprodukt som lovsjungits av många för sin nyttighet och smakfullhet. Vitlöken har sedan antiken varit en kunglig spis. Choklad har likaså hälsosamma […]
170,00 kr Lägg i varukorg
Mat och måltid på Öland
Maten, måltiderna och livets högtider har alltid varit viktiga. För drygt hundra år sedan användes ungefär hälften av all arbetstid åt att bereda och tillreda familjens matvaror. Förr var det […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Vi ses på Freden!
Den Gyldene Fredens historia, krögare och gäster under 600 år Den Gyldene Freden är krogarnas krog. Den mest klassiska. Nya restauranger med stjärnor uppmärksammas och blommar för en kort tid. […]
270,00 kr Lägg i varukorg
Svensk ostkultur
i recept och formspråk : ett arv att förvalta Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Ägget
Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Speciallitteratur – råvara” 2018! Motivering: ”Årets måltidslitteraturs eget Fabergéägg! Här får vi läsa om allt ifrån kinesiska äggkläckningsmaskiner till James Bonds förkärlek för […]
230,00 kr Lägg i varukorg
På resa i matlandet
I denna bok behandlas en bransch i stark tillväxt, den kulinariska turismen. Mat och dryck blir allt viktigare som reseanledningar, och svenska regioner satsar stort på att bli det nya […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Regional matkultur
Terroir i matlandet Sverige Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Matarv
Mat är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv, även om man inte så ofta tänker på detta. Samtidigt är det ett arv under ständig förändring. Matarvet skapas i den […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Doften från mammas kurdiska kök
”När jag var liten brukade min mor tillsammans med andra kvinnor i kvarteret koka vete i stora grytor över öppen eld. Alla grannkvinnor hjälpte till och det var som en […]
200,00 kr Lägg i varukorg
Matens mångfald i Sverige
Biologi. Gastronomi. Nytta. Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Essäer kring måltiden” 2021! Motivering: En vägvisare till mångfaldens olika dimensioner i det svenska måltidslandskapet och dess nödvändighet för välstånd […]
230,00 kr Lägg i varukorg
Nya svenska matvanor
Gastronomisk kalender 2021 Våra svenska matvanor är alltid i rörelse. Den globala utvecklingen, om än för tillfället bromsad, gäller både införsel av spännande råvaror från världens alla hörn, och det […]
185,00 kr Lägg i varukorg
Det goda samtalet
Gastronomisk kalender 2017 En god middag kan släta över ganska mycket. Rätt komponerad och tillredd kan en måltid lösa knutar, skapa försoning, åstadkomma fred eller åtminstone trampa upp stigen åt […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Gastronomisk kalender 2016 – Till bords med Tore Wretman
Om en hovtraktör och måltidens kultur Det här har ni aldrig läst förut! En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, som föddes för hundra år sedan, hovleverantör […]
150,00 kr Lägg i varukorg