Showing 1–16 of 40 results

Vinets underbara värld
”Vinets värld är underbar” utropas redan i förordet till denna nya ”kompletta” bok om det mesta som har att göra med vin. ”Den är fylld av druvor som växer i […]
310,00 kr Lägg i varukorg
Bryggmästarens långa ölresa
Hur verkar humlekottarnas lupulin? Hur hanteras malten? Vikten av bra vatten, jästens hemliga kultur, ölets färg, den korrekta skumkronan i glaset. Förpackningens och etikettens betydelse och så mycket mera. Det […]
215,00 kr Lägg i varukorg
Fino!
Om sherry, världens bästa vin Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Dryckeslitteratur” 2020! Motivering: ”Med ’Fino!’ bygger Johan Franco Cereceda vidare på sitt remarkabla referensbibliotek om spansk vinkultur. Här […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Skandaler i vinvärlden
Från förfalskade årgångsviner till muthärvan på Systembolaget Skandalerna i vinvärlden har avlöst varandra genom tiderna, och fortfarande pågår hanteringen av följderna. Något som vinkännaren Johan Franco Cereceda inledningsvis upplyser om. Förfalskade årgångsviner, […]
250,00 kr Lägg i varukorg
Languedoc-Roussillon
– Södra Frankrikes viner Vinnare i OIV:s kategori ”Discovering and Presenting Wines” 2019! Languedoc-Roussillon är ett namn fyllt av historia och spänning, av poesi och kärlek, av trubadurer och katarer. […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Vino!
Älskade spanska viner Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Dryckeslitteratur” 2018! Motivering: ”Med ’Vino!’ skildrar Johan Franco Cereceda hela den mångfacetterade spanska vinkulturen i reportagets form, med enbart egna […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Ett vin blir till
Arbetet i vingården och i vinkällaren Vin är mer än en dryck. Det är ett banalt konstaterande – men ändå värt att upprepas. Vinet är en oändligt mångfasetterad värld, lätt […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Gudaspis för hjärtat
Olivolja, vitlök, vin och choklad Olivoljan är en naturprodukt som lovsjungits av många för sin nyttighet och smakfullhet. Vitlöken har sedan antiken varit en kunglig spis. Choklad har likaså hälsosamma […]
170,00 kr Lägg i varukorg
Svensk måltidskultur
De senaste hundra åren har det mesta som rör mat och måltid i Sverige förändrats. Hur gick det egentligen till när tacos och thaimat ersatte saltströmming och blodpudding på middagsborden? […]
220,00 kr Lägg i varukorg
Maten i vårt språk
Om mat och dryck i ordspråk, talesätt och andra språkliga uttryck Varför säger vi att någon är het på gröten? Vad är en chipskostym? Hur länge har vi pratat om […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Mat och måltid på Öland
Maten, måltiderna och livets högtider har alltid varit viktiga. För drygt hundra år sedan användes ungefär hälften av all arbetstid åt att bereda och tillreda familjens matvaror. Förr var det […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Du kocken, finns recept?
Korta historier om mat och dryck Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte – ”Best Chef Books” 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Vi ses på Freden!
Den Gyldene Fredens historia, krögare och gäster under 600 år Den Gyldene Freden är krogarnas krog. Den mest klassiska. Nya restauranger med stjärnor uppmärksammas och blommar för en kort tid. […]
270,00 kr Lägg i varukorg
Svensk ostkultur
i recept och formspråk : ett arv att förvalta Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, […]
260,00 kr Lägg i varukorg