Showing all 4 results

Matarv
Mat är en viktig del av vårt gemensamma kulturarv, även om man inte så ofta tänker på detta. Samtidigt är det ett arv under ständig förändring. Matarvet skapas i den tid vi befinner oss. Hur kan mat som kulturarv gestaltas och beskrivas, frågar måltidsforskaren Richard Tellström inledningsvis. Bokens skribenter fortsätter med berättelser om vad matarv […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Måltiden som konstart
Gastronomisk kalender 2022 Kalenderns tema Måltiden som konstart bjuder en sedvanlig buffé av läsvärda läckerheter. Från de tre högskolorna med gastronomisk inriktning, nämligen Umeå, Örebro och Kristianstad kommer profilerade bidrag. Att vi börjat ”hemestra” visar sig till och med sätta spår i våra lokala matupplevelser. Skönhetsupplevelser vid matbordet får en betraktelse av Erika Lagerbielke och […]
190,00 kr Lägg i varukorg
Gastronomisk kalender 2016 – Till bords med Tore Wretman
Om en hovtraktör och måltidens kultur Det här har ni aldrig läst förut! En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, som föddes för hundra år sedan, hovleverantör av husmanskost till kungar och folket! Hur det gick till, hur han själv såg på sitt värv och hur han blev så världsberömd som svensk […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Kok-konsten som vetenskap och konst
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur en grävling skulle tillagas och han uppskattade högt den smakliga kalkonen. Charles-Emil Hagdahl (1809–1897) var och har förblivit ett kunskapsorakel och en föregångare genom sitt […]
335,00 kr Lägg i varukorg