Showing all 8 results

Alla tiders råvaror
Från skämt kött till gotländsk tryffel Gastronomisk kalender 2020 Råvara kan också skrivas rå vara, vilket ger möjligheter för en uppsjö intressanta reflexioner kring startpunkten för våra gastronomiska färdigheter. Varifrån kommer kålroten, och varför finns den i så många olika former? Vilken italienare vågade sig på att förhåna pastan, basen i den italienska kokkonsten? När […]
185,00 kr Läs mer
Nya svenska matvanor
Gastronomisk kalender 2021 Våra svenska matvanor är alltid i rörelse. Den globala utvecklingen, om än för tillfället bromsad, gäller både införsel av spännande råvaror från världens alla hörn, och det faktum att många av oss rest och upplevt nya matkulturer, som vi tagit till oss. Vi får influenser från all världens kulturer, såväl religiösa som […]
185,00 kr Lägg i varukorg
Det goda samtalet
Gastronomisk kalender 2017 En god middag kan släta över ganska mycket. Rätt komponerad och tillredd kan en måltid lösa knutar, skapa försoning, åstadkomma fred eller åtminstone trampa upp stigen åt det hållet. Hur det goda samtalet i den goda måltiden kan gå till berättas om i årets Gastronomisk kalender. Här finns förnämliga texter av kung […]
150,00 kr Lägg i varukorg
O.S.A.
Gastronomisk kalender 2019 Att bjuda till kalas är en kär syssla för alla som intresserar sig för mat och måltid. Årets kalender ägnas bjudandets etik och estetik. Vad konstituerar ett lyckat kalas, en läcker middagsbjudning eller en uppsluppen supé? Och vilka egenskaper krävs av en restaurang för att gästen ska känna sig lika inbjuden som […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Måltiden som konstart
Gastronomisk kalender 2022 Kalenderns tema Måltiden som konstart bjuder en sedvanlig buffé av läsvärda läckerheter. Från de tre högskolorna med gastronomisk inriktning, nämligen Umeå, Örebro och Kristianstad kommer profilerade bidrag. Att vi börjat ”hemestra” visar sig till och med sätta spår i våra lokala matupplevelser. Skönhetsupplevelser vid matbordet får en betraktelse av Erika Lagerbielke och […]
190,00 kr Lägg i varukorg
Gastronomisk kalender 2015
Till bords i paradiset – mat och trädgård Gastronomiska Akademiens årsbok ägnas detta år åt mat och trädgård i vid och tilltalande mening. En rad framstående ”matmänniskor” medverkar med texter om trädgårdsmat, blommor i maten, en stjärnkock som odlar allt grönt som han själv serverar, om matetikett i bersån, om kolonilotternas betydelse, vad bibelns trädgårdar […]
150,00 kr Läs mer
Gastronomisk kalender 2016 – Till bords med Tore Wretman
Om en hovtraktör och måltidens kultur Det här har ni aldrig läst förut! En mängd ny, rolig och lärorik information om Tore Wretman, som föddes för hundra år sedan, hovleverantör av husmanskost till kungar och folket! Hur det gick till, hur han själv såg på sitt värv och hur han blev så världsberömd som svensk […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Mat som mode
Gastronomisk kalender 2018 Plötsligt kom avokadon till Sverige. Och så kom kiwin. Sedan blev det omodernt att inta kolhydrater, och vem har inte gått i diverse modematfällor – helt i onödan? Gastronomisk kalender för 2018 har temat mat som mode; prins Carl Philip funderar över framtidens mat, professor Birgitta Watz reder ut konsten att duka […]
150,00 kr Lägg i varukorg