Showing all 10 results

Languedoc-Roussillon
– Södra Frankrikes viner Vinnare i OIV:s kategori ”Discovering and Presenting Wines” 2019! Languedoc-Roussillon är ett namn fyllt av historia och spänning, av poesi och kärlek, av trubadurer och katarer. Här lever berättelserna från 1100- och 1200-talen. Områdets vinhistoria sträcker sig drygt 2 000 år tillbaka i tiden. I regionen bedrivs världens största druvodling och […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Vino!
Älskade spanska viner Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Dryckeslitteratur” 2018! Motivering: ”Med ’Vino!’ skildrar Johan Franco Cereceda hela den mångfacetterade spanska vinkulturen i reportagets form, med enbart egna erfarenheter. Kort sagt: en av de mest kvalificerade böcker som skrivits om spanska viner.” Spanien är ett klassiskt vinland. ”Men vad är det som gör […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Champagne
Vinnare i Gourmand Awards Sverige 2017, kategori FRENCH WINE Vinet och odlarna Mycket har sagts och skrivits om champagne. Vad finns att tillägga? Ganska mycket, konstaterar författarna till denna stimulerande och grundläggande bok om det ädlaste av viner. Champagnen har en lång och flärdfull historia. Konsumtionen ökar ständigt i världen. Vem älskar inte att höja […]
290,00 kr Läs mer
Ett vin blir till
Arbetet i vingården och i vinkällaren Vin är mer än en dryck. Det är ett banalt konstaterande – men ändå värt att upprepas. Vinet är en oändligt mångfasetterad värld, lätt att fascineras av. Ett vin blir till – Arbetet i vingården och i vinkällaren berättar om den ädlaste av drycker! ”Druvorna får vi av naturen, […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Vinlandet Frankrike
Trend och tradition Frankrike har alltid varit Vinlandet med stort V. Men Frankrike är utmanat, andra länder tar marknadsandelar och gör utmärkta viner. I denna kunniga vinbok granskar Britt Karlsson hur man idag i Frankrike kombinerar tradition och nytänkande. Varje region ägnas uppmärksamhet: druvor, jordmån, typ av viner, liksom vad som är respektive regions styrka […]
325,00 kr Lägg i varukorg
Svenska drycker
Från mineralvatten till mjölkdestillat Tredjeplats i Gourmand Awards 2019 i kategorin ”Drinks Writing”! Det första som människan förtär i livet är i de flesta fall modersmjölken, det sista i livet är även det något lättsmält och näringsrikt i flytande form. Däremellan blir det många drycker av olika slag: mjölk, saft, nyponsoppa, kaffe, te, pilsner, vin, […]
240,00 kr Lägg i varukorg
I gott sällskap
Om irländsk whiskey & märkliga människor Efter en tid i Dublin i sällskap med döda författare, arkebuserade frihetshjältar, starka kvinnor, vällagrad whiskey och skummande öl i immiga glas ger sig de långsamma resenärerna ut på landsbygden. Under sin resa över ön och genom historien jagar de skygga spöken och stöter på egensinniga härförare, inte alltför […]
280,00 kr Lägg i varukorg
O.S.A.
Gastronomisk kalender 2019 Att bjuda till kalas är en kär syssla för alla som intresserar sig för mat och måltid. Årets kalender ägnas bjudandets etik och estetik. Vad konstituerar ett lyckat kalas, en läcker middagsbjudning eller en uppsluppen supé? Och vilka egenskaper krävs av en restaurang för att gästen ska känna sig lika inbjuden som […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Erika Lagerbielke
– Form för alla sinnen Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Måltidsutensilier” 2018! Motivering: ”Här får vi möta en av våra största och internationellt mest uppskattade formgivare. Den täta texten och de stramt hållna bilderna skapar en av årets mest njutbara böcker.” Vinnare i Gourmand Awards 2019 i kategorin ”Drinks Special Awards”! ”4 av […]
270,00 kr Lägg i varukorg
Vinet och miljön
Ekologiskt, biodynamiskt och naturligt Författarna rör sig i denna föregångsbok i vingårdar i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Tyskland och andra länder. Fokus i framställningen ligger i sjäva odlandet av vin med koncentration på en så naturlig och ekologisk framställning som möjligt. Här redogörs för skillnaden mellan ekologiskt, biodynamiskt och naturligt odlat vin, och också mellan […]
300,00 kr Lägg i varukorg