Showing 21–26 of 26 results

O.S.A.
Gastronomisk kalender 2019 Att bjuda till kalas är en kär syssla för alla som intresserar sig för mat och måltid. Årets kalender ägnas bjudandets etik och estetik. Vad konstituerar ett lyckat kalas, en läcker middagsbjudning eller en uppsluppen supé? Och vilka egenskaper krävs av en restaurang för att gästen ska känna sig lika inbjuden som […]
185,00 kr Lägg i varukorg
Det goda samtalet
Gastronomisk kalender 2017 En god middag kan släta över ganska mycket. Rätt komponerad och tillredd kan en måltid lösa knutar, skapa försoning, åstadkomma fred eller åtminstone trampa upp stigen åt det hållet. Hur det goda samtalet i den goda måltiden kan gå till berättas om i årets Gastronomisk kalender. Här finns förnämliga texter av kung […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Den svenska matsvampens historia
Den svenska matsvampens historia är ett storslaget och banbrytande arbete, som behandlar tiden från 1600-talet fram till idag. I Sverige har svampen inte någon särskilt lång historia, den har utgjort föda för svin och herrskap; allmogen och folket har förhållit sig avvaktande och skeptiskt. Hirell avhandlar mycket i denna bok: svamparnas namn, deras förekomst i […]
320,00 kr Lägg i varukorg
Köttsliga lustar och andra fröjder
Kulinariska färder i tid och rum Detta är en både glädjefylld och mycket initierad skildring av mat, tillagning, servering och måltider. Författaren stiger fram i alla rollerna. Med entusiasm och både praktisk och teoretisk kunskap berättar han om antika bordsseder, välsmakande mollusker, franska revolutionens betydelse för restaurangens födelse, om trancheringens ädla konst, om den goda […]
195,00 kr Lägg i varukorg
Gastronomisk kalender 2015
Till bords i paradiset – mat och trädgård Gastronomiska Akademiens årsbok ägnas detta år åt mat och trädgård i vid och tilltalande mening. En rad framstående ”matmänniskor” medverkar med texter om trädgårdsmat, blommor i maten, en stjärnkock som odlar allt grönt som han själv serverar, om matetikett i bersån, om kolonilotternas betydelse, vad bibelns trädgårdar […]
150,00 kr Lägg i varukorg
Välkommen till bords
Uteätandets historia Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska […]
Läs mer