Showing 1–16 of 37 results

Vinets underbara värld
”Vinets värld är underbar” utropas redan i förordet till denna nya ”kompletta” bok om det mesta som har att göra med vin. ”Den är fylld av druvor som växer i de mest fantastiska landskap och som förvandlas till något som är den allra bästa drycken till en god middag.” Så uppmuntrande lyder upptakten till denna […]
310,00 kr Lägg i varukorg
Bryggmästarens långa ölresa
Hur verkar humlekottarnas lupulin? Hur hanteras malten? Vikten av bra vatten, jästens hemliga kultur, ölets färg, den korrekta skumkronan i glaset. Förpackningens och etikettens betydelse och så mycket mera. Det vet bryggmästare Matz Krantz allt om. Han skriver om när staten upptäckte ölet som inkomstkälla genom beskattning, vilka skyddshelgon som bryggarna en gång i tiden […]
215,00 kr Lägg i varukorg
Fino!
Om sherry, världens bästa vin Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Dryckeslitteratur” 2020! Motivering: ”Med ’Fino!’ bygger Johan Franco Cereceda vidare på sitt remarkabla referensbibliotek om spansk vinkultur. Här får den andalusiska sherryn en historisk och nutida genomlysning av högsta internationella klass.” Vinnare av OIV Award 2021! Motivering: Why is one of the best […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Languedoc-Roussillon
– Södra Frankrikes viner Vinnare i OIV:s kategori ”Discovering and Presenting Wines” 2019! Languedoc-Roussillon är ett namn fyllt av historia och spänning, av poesi och kärlek, av trubadurer och katarer. Här lever berättelserna från 1100- och 1200-talen. Områdets vinhistoria sträcker sig drygt 2 000 år tillbaka i tiden. I regionen bedrivs världens största druvodling och […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Vino!
Älskade spanska viner Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Dryckeslitteratur” 2018! Motivering: ”Med ’Vino!’ skildrar Johan Franco Cereceda hela den mångfacetterade spanska vinkulturen i reportagets form, med enbart egna erfarenheter. Kort sagt: en av de mest kvalificerade böcker som skrivits om spanska viner.” Spanien är ett klassiskt vinland. ”Men vad är det som gör […]
240,00 kr Lägg i varukorg
Champagne
Vinnare i Gourmand Awards Sverige 2017, kategori FRENCH WINE Vinet och odlarna Mycket har sagts och skrivits om champagne. Vad finns att tillägga? Ganska mycket, konstaterar författarna till denna stimulerande och grundläggande bok om det ädlaste av viner. Champagnen har en lång och flärdfull historia. Konsumtionen ökar ständigt i världen. Vem älskar inte att höja […]
290,00 kr Läs mer
Ett vin blir till
Arbetet i vingården och i vinkällaren Vin är mer än en dryck. Det är ett banalt konstaterande – men ändå värt att upprepas. Vinet är en oändligt mångfasetterad värld, lätt att fascineras av. Ett vin blir till – Arbetet i vingården och i vinkällaren berättar om den ädlaste av drycker! ”Druvorna får vi av naturen, […]
290,00 kr Lägg i varukorg
Gudaspis för hjärtat
Olivolja, vitlök, vin och choklad Olivoljan är en naturprodukt som lovsjungits av många för sin nyttighet och smakfullhet. Vitlöken har sedan antiken varit en kunglig spis. Choklad har likaså hälsosamma effekter, precis som nötter och mandel. Om bland annat dessa råvaror och hur de kan användas och tillredas berättar här hjärtläkaren Bengt W Johansson. Hans […]
170,00 kr Lägg i varukorg
Svensk måltidskultur
De senaste hundra åren har det mesta som rör mat och måltid i Sverige förändrats. Hur gick det egentligen till när tacos och thaimat ersatte saltströmming och blodpudding på middagsborden? Hur kunde vin och vatten ersätta mjölk som måltidsdryck? Varför har knivhyllan ersatt bokhyllan som markör av kulturellt kapital? I boken får vi följa med […]
220,00 kr Lägg i varukorg
Alla tiders råvaror
Från skämt kött till gotländsk tryffel Gastronomisk kalender 2020 Råvara kan också skrivas rå vara, vilket ger möjligheter för en uppsjö intressanta reflexioner kring startpunkten för våra gastronomiska färdigheter. Varifrån kommer kålroten, och varför finns den i så många olika former? Vilken italienare vågade sig på att förhåna pastan, basen i den italienska kokkonsten? När […]
185,00 kr Läs mer
Du kocken, finns recept?
Korta historier om mat och dryck Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin À la Carte – ”Best Chef Books” 2021! Motivering: Den svenska gastronomins grand old man har verkat på all världens stjärnkrogar, imponerat på majestäter med sin järpsufflé, stekt ortolansparvar på Le Grand Véfour i Paris och grundat Restaurangakademien. Björn Hallings ”korta historier” […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Vi ses på Freden!
Den Gyldene Fredens historia, krögare och gäster under 600 år Den Gyldene Freden är krogarnas krog. Den mest klassiska. Nya restauranger med stjärnor uppmärksammas och blommar för en kort tid. Ett fåtal är bestående. Freden gäller i alla tider. Och här är Svenska Akademien en intressent inte bara som ständiga gäster, tack vare konstnären Anders […]
270,00 kr Lägg i varukorg
Vinlandet Frankrike
Trend och tradition Frankrike har alltid varit Vinlandet med stort V. Men Frankrike är utmanat, andra länder tar marknadsandelar och gör utmärkta viner. I denna kunniga vinbok granskar Britt Karlsson hur man idag i Frankrike kombinerar tradition och nytänkande. Varje region ägnas uppmärksamhet: druvor, jordmån, typ av viner, liksom vad som är respektive regions styrka […]
325,00 kr Lägg i varukorg
Svensk ostkultur
i recept och formspråk : ett arv att förvalta Författaren beskriver här den svenska ostkulturens framväxt och utveckling, från äldsta tid fram till dagens små gårdsmejerier. Hur gjorde man ost, hur har man fått fram olika smaker, konsistenser och utseenden? Vilken roll spelar kornas foder och det geografiska läget? Hur kan nyanser i ystningsförfarandet ge […]
260,00 kr Lägg i varukorg
Ägget
Vinnare av Svenska Måltidsakademiens pris i kategorin ”Speciallitteratur – råvara” 2018! Motivering: ”Årets måltidslitteraturs eget Fabergéägg! Här får vi läsa om allt ifrån kinesiska äggkläckningsmaskiner till James Bonds förkärlek för äggröra och Salvador Dalis besatthet av detta starkt symbolmättade och ädlaste av livsmedel. En sann fröjd!” ”Intet inom hela kokkonsten kan jämföras med ägget”, fastslog […]
230,00 kr Lägg i varukorg
På resa i matlandet
I denna bok behandlas en bransch i stark tillväxt, den kulinariska turismen. Mat och dryck blir allt viktigare som reseanledningar, och svenska regioner satsar stort på att bli det nya Provence eller Toscana. Men vägen dit är krokig. I boken får vi möta entreprenörer som ägnar sitt liv åt att driva kulinariska besöksmål. Vi går […]
240,00 kr Lägg i varukorg