Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

I skuggan av muren

9 december, 2021 @ 17:00 - 19:00

Gratis

Varmt välkommen till en kväll om Tomas Andersson och Stefano Foconis bok I skuggan av muren den 9 december klockan 17-19 på Carlsson Bokförlag, Stora Nygatan 31 i Gamla stan i Stockholm!

 

Nu är det äntligen dags för författarna att hålla i en bokpresentation av I skuggan av muren. Boken säljs till specialpris. Vi bjuder på vin och alkoholfritt alternativ. Ingen anmälan krävs, kom förbi!

Ingen annan del av världen väcker så starka känslor som Israel/Palestina. Alla har en åsikt. De politiska analyserna avlöser varandra. Varför har Israels och Palestinas makthavare så svårt att nå en hållbar lösning? ”Mellanöstern går inte att förstå”, säger många – utan grund. Kanske är det politiska landskapet mer komplext, men inte mer komplicerat.

Historien är nästan aldrig det vi tror. Sionismens väg från idé till nation kantas av myter och föreställningar med rötter i den europeiska drömmen om nationen. Palestinierna har inte haft motsvarande ideologi.

Hur gestaltar sig vardagen på vardera sidan av muren? Vilka längtor och rädslor styr? I ett ständigt återvändande möter författarna gång på gång människor som berättar om sina drömmar, sin uppgivenhet och framtidstro. I Hebron förmedlar Murad visionen om vägen till frihet. På ett café i Safed delar Sabrina med sig om hur hon hittade tillbaka till Israel.

Tomas Andersson och Stefano Foconi är författare och har under 20 års tid kontinuerligt rest tillsammans i Mellanöstern. De har skrivit flera uppmärksammade böcker i ämnet.

Förlaget ligger en trappa upp och det finns tyvärr ingen hiss.

Detaljer

Datum:
9 december, 2021
Tid:
17:00 - 19:00
Kostnad:
Gratis

Plats

Carlsson Bokförlag
Stora Nygatan 31
Stockholm, 111 27
+ Google Map