Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FÖRFATTARBESÖK: Stig Holmqvist på Killbergs bokhandel

maj 31 @ 15:00 - 16:00

Gratis

Tisdagen den 31 maj, kl. 15.00 berättar dokumentärfilmaren, fotografen och författaren Stig Holmqvist om sin nya bok I Udornas tid, på Killbergs bokhandel i Helsingborg.

I Udornas tid är berättelsen om hur en familj och en liten minoritetskultur påverkas av de livsavgörande förändringar som omvärlden tvingar fram.

”En dag för femtio år sedan slog vi upp vårt tält i paraplyakaciornas skugga en bit bortom familjen Barheidas boplats. Att den dagen skulle leda historien långt in i framtiden hade vi då inte en tanke på”, skriver helsingborgaren Stig Holmqvist.

Hur finner som människa kraft och förmåga till anpassning och överlevnad när tiderna förändras?

När Stig Holmqvist nu ett halvt sekel senare har återvänt till familjen Barheida, som på 1970-talet levde ett traditionellt liv med nomadiserande boskapsskötsel, är det han själv som kan berätta familjens historia för barnbarnen. De går i moderna skolor i Tanzania och har helt andra drömmar och förhoppningar än att bli bortgifta till ett traditionellt liv på boplatsen.

Stig Holmqvist är en välkänd filmare, fotograf och författare med många dokumentärfilmer och såväl fack- som skönlitterära böcker bakom sig.

Välkomna till Killbergs bokhandel!

Detaljer

Datum:
maj 31
Tid:
15:00 - 16:00
Pris:
Gratis

Plats

Killbergs Bokhandel
Stortoger 4
Helsingborg, Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.akademibokhandeln.se/butik/helsingborg-c/