Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BOKSLÄPP – Vinets underbara värld

april 27 @ 17:00 - 19:00

Gratis

VÄLKOMNA till förlaget på boksläpp för Vinets Underbara Värld!

Om boken:

”Vinets värld är underbar” utropas redan i förordet till denna nya ”kompletta” bok om det mesta som har att göra med vin. ”Den är fylld av druvor som växer i de mest fantastiska landskap och som förvandlas till något som är den allra bästa drycken till en god middag.” Så uppmuntrande lyder upptakten till denna engagerande, insiktsfulla och breda introduktion till vinets värld.

Här behandlas ”allt” om vin i en enda laddad volym – behändigt nog: vinländer och vindistrikt, druvodling, druvsorter, klimat och jordmån, vinifikation, ekologiskt och biodynamiskt och så mycket mer. 41 länder avhandlas, Britt och Per Karlsson har personligen besökt 29 av dem. De har träffat hängivna odlare och oförglömliga vinmakare, diskuterat och provsmakat, testat mat och olika viner i kombination, noterat kulturens inflytande.

De lägger märke till skillnader och likheter mellan världsdelar, länder, regioner och enskilda vinmakare. De konstaterar med egna ögon och beprövat smaksinne hur mycket som händer: ”Vinvärlden är mycket annorlunda idag än för tjugo år sedan.”

Vinets underbara värld är en generöst illustrerad volym om en lockande värld. Bättre ciceroner och kunskapare än Britt och Per Karlsson kan man inte ha.

Boken passar lika bra för den som vill få en njutningsfylld och lättläst översikt av vinets värld, som för den som går på vinkurs och behöver en faktafylld fördjupningstext.

Om författarna:

Britt och Per Karlsson är bland Sveriges mest publicerade och ansedda vinboksförfattare, sedan länge bosatta i Paris. De har tidigare utgivit ett tiotal böcker om vinets värld. Åtskilliga av dem har belönats med både svenska och prestigefulla internationella priser. Tillsammans driver paret BKWine med vinresor och utgivandet av ett nyhetsbrev på svenska och på engelska, och skriver för Forbes.com. Britt och Per anlitas även internationellt som jurymedlemmar i vintävlingar.

Detaljer

Datum:
april 27
Tid:
17:00 - 19:00
Pris:
Gratis

Plats

Carlsson Bokförlag
Stora Nygatan 31
Stockholm, 111 27
+ Google Map