Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BOKSAMTAL: Hur mycket krävs för att skydda ett barn?

maj 21 @ 14:00 - 15:00

Gratis

Under Stockholms Bokhelg kommer författaren Monica Dahlström-Lannes finnas på plats tillsammans med Hetty Rooth, där de kommer samtala kring bokens teman.

Länk till eventet HITTAR NI HÄR!

KORT OM BOKEN:
Monica Dahlström-Lannes granskar utredningar och konsekvenser av vuxnas och myndigheters ibland undermåliga insatser; vårdhaveriet. Utifrån decenniers erfarenheter återger hon barnens berättelser, anmälarnas situation, mammornas reflektioner, polisutredningarnas kvalitet och funktion; vilket rättsskydd och vilken rättssäkerhet som råder liksom massmedias roll. Allt förankrat i verkligheten, där författaren själv varit med och utrett som myndighetsperson. Hon har även förslag till förbättringar.

Monica Dahlström-Lannes har som polis, författare, debattör, föreläsare och rådgivare i nästan 40 år arbetat med barns rätt och rättigheter. Hon har upplevt det mesta, men behåller sitt engagemang.

Hetty Rooth har som frilansjournalist ett brett perspektiv på barn- och ungdomsfrågor. Under tio år var jag medredaktör för ungdomstidningen GLÖD, som startades av Folkhälsoinstitutet och delades ut på högstadiet. Jag har också skrivit om barn och tonåringar för Rädda Barnen och Myndigheten för skolutveckling. Vid sidan av journalistiken har jag forskat om föräldraskapsstöd med inriktning på kurser för föräldrar.

Detaljer

Datum:
maj 21
Tid:
14:00 - 15:00
Pris:
Gratis

Plats

Carlsson Bokförlag
Stora Nygatan 31
Stockholm, 111 27
+ Google Map