Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BOKRELEASE

maj 11 @ 17:00 - 19:00

Gratis
”En dag för femtio år sedan slog vi upp vårt tält i paraplyakaciornas skugga en bit bortom familjen Barheidas boplats. Att den dagen skulle leda historien långt in i framtiden hade vi då inte en tanke på”, skriver Stig Holmqvist.  När han och hans hustru, antropologen Aud Talle, för första gången mötte Barheida 1971, var han en välbärgad man med tre hustrur och en boskapsflock på ett par hundra djur. Familjen levde ett traditionellt liv som pastoralister [pastoralism = nomadiserande boskapsskötsel] på savannen i norra Tanzania, så som deras folkgrupp barabaigerna gjort i generationer. I Udornas tid är berättelsen om hur en familj och en liten minoritetskultur påverkas av de livsavgörande förändringar som omvärlden tvingar fram.

I dag när Holmqvist sitter med Barheidas tre barnbarn, udorna [flickorna] Udaudi, Udaberega och Udamwanang, och tittar i hans tidigare bok På Barheidas tid är det han som kan berätta om familjens historia.

Udornas tid är också en personlig berättelse. De femtio åren som Holmqvist umgåtts med Barheidas familj har betytt såväl glädje som sorg. Boken handlar om drastiska förändringar där en minoritetskultur hotas att försvinna.

Detaljer

Datum:
maj 11
Tid:
17:00 - 19:00
Pris:
Gratis

Plats

Konstnärshuset
Smålandsgatan 7
Stockholm,
+ Google Map