Tre vinster från Måltidsakademien!

Svenska Måltidsakademien har delat ut årets vinster och bland dem hittar vi tre titlar från Carlssons!

Ägget av Mats Ekdahl, vinnare i kategorin speciallitteratur – råvara. Motivering: ”Årets måltidslitteraturs eget Fabergéägg! Här får vi läsa om allt ifrån kinesiska äggkläckningsmaskiner till James Bonds förkärlek för äggröra och Salvador Dalis besatthet av detta starkt symbolmättade och ädlaste av livsmedel. En sann fröjd!”

Vino! av Johan Franco Cereceda, vinnare i kategorin dryckeslitteratur. Motivering: ”Med ‘Vino!’ skildrar Johan Franco Cereceda hela den mångfacetterade spanska vinkulturen i reportagets form, med enbart egna erfarenheter. Kort sagt: en av de mest kvalificerade böcker som skrivits om spanska viner.”

Erika Lagerbielke av Petter Eklund och Erika Lagerbielke, vinnare i kategorin måltidsutensilier. Motivering: ”Här får vi möta en av våra största och internationellt mest uppskattade formgivare. Den täta texten och de stramt hållna bilderna skapar en av årets mest njutbara böcker.”