Boktugg tipsar om Ägget

Boktugg tipsar om Mats Ekdahls bok Ägget samt Oscar Öquists bok På tal om hundar:

Belägg för ägg
Yes, om du precis som jag älskar ägg är det här något för dig. Kanske också perfekt som present till någon i bekantskapskretsen? Du får veta precis allt om den här lilla delikatessen, och serveras allt från James Bonds äggröror till Tore Wretmans äggstanning. Eller varför inte Gundes powerägg? Det blir mycket fakta på ett kul sätt när Mats Ekdahl leder oss vid handen och berättar om sina studier för och om ägget och dess roll i konsten. Ovanligt originellt och kul. Något alldeles äggstra, alltså.”

Människans bästa vän
Under de senaste åren har flera böcker kommit om hunden, som trofast vän till människan. Här tillägnas texten blandrashunden Sophie, som varit författarens kompis i vått och torrt. Ingen stor bok, kanske, men fint om relationen mellan djur och människa. Illustrerad av Håkan Ljung.”

Läs alla boktips här.